Telefon
WhatsApp
Elektrik borcu olan abonelere tebliğ edilmesi gereken yüzlerce ihbarname çöpte bulundu

Merkez Yenişehir ilçesi Çelikevler Mahallesinde ikamet eden Celal Ekinci, çöp atmak üzere yaklaştığı konteynerde, aboneye tebliğ edilmesi gereken yüzlerce ihbarname buldu.

DEDAŞ tarafından kayıp-kaçak oranlarını önlemeye yönelik son zamanlarda başta kırsal mahalleler olmak üzere birçok adreste elektrik sayaçlarının direk üstlerine çıkarilması, tüketicilerin şikayetlerine konu olmuştu.

Şikâyete konu olan abonenin elektrik tüketimini kontrol edememesi, sayaç okuyan personellerin keyfi muamelede bulunarak tüketim dışı faturalar kesmesi ve faturaların abonelere tebliğ edilmemesi yönündeki iddialar yer alıyordu.

Celal Ekinci

"Halka dağıtılması gereken faturalar çöpe atılıyor"

Geçtiğimiz ağustos ayında abonelere tebliğ edilmek üzere kesilen yüzlerce faturayı çöp konteynerinde bulan Ekinci, duruma tepki göstererek kurumdan şikayetçi olduğunu belirtti.

Geçen ay elektrik faturasının kendisine tebliğ edilmediğini dile getiren Ekinci, "2 gün önce çöpü konteynere atmak için geldiğimde yaklaşık 150 elektrik faturasını çöpün içinde buldum. Faturaları halka dağıtması gerekirken dağıtıcı kendi kafasına göre toplu halde çöpe atıyor. Hem DEDAŞ'tan hem de dağıtıcıdan şikayetçiyim." dedi.

Endeks okuyucu personelinin keyfi muamelede bulunduğunu iddia eden Ekinci, "Kendi kafalarına göre yazıyorlar ve bütün faturalar yanımdadır. Halk faturaları beklerken evrakları çöpe atılıyor. Bize ne mesaj iletiliyor ne de faturalarımız veriliyor." ifadelerini kullandı.

Yüklenici firmadan açıklama

Konuya ilişkin fatura okuma ve ihbarname dağıtmakla görevli yüklenici Dicle KÖK Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinden yazılı bir açıklama yapılarak, iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Dicle KÖK Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin açıklamasında, "Dicle Kök Enerji olarak borçlarından dolayı kesme işlemi uygulanacak abonelere kesme ihbar yazıları gönderilmektedir. Bu ihbar yazıları süreç boyunca birden çok kez muhataplarına gönderilmektedir. Son dönemde, bu mahallemizin de aralarında olduğu bazı bölgelerimizde, elektrik borçlarını ödememelerine rağmen elektriklerinin kesilmesini istemeyen aboneler, bu ihbarnamelerin dağıtımını farklı şekillerde engellemekte, kendilerine teslim edilen ihbarnameleri sokaklara atarak kabul etmeme gibi yöntemler izlemektedir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Dicle Kök Enerjinin herhangi bir biriminin veya çalışanının bu ihbarnameleri camilere veya başka herhangi bir kamusal alana bırakması söz konusu olamaz. Bu ihbarnameleri alan abonelerimizin kâğıt atıklardan kurtulma noktasındaki tercihlerinden veya alışkanlıklarından şirketimizin sorumlu tutulamayacağı da aşikardır. Bununla birlikte, bizlere yetki veren tüm abonelerimize tercihleri doğrultusunda sadece e-posta ve SMS gibi dijital kanallar üzerinden iletişim kurabilir, kâğıda basılı herhangi bir belge göndermeyebiliriz. Bu vesileyle, abonelerimizi daha temiz bir çevre ve sürdürülebilirlik adına, kâğıt kullanımından feragat etmeye davet etmek isteriz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

eczane

Reklam

Yazarlarımız

Bismil Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği