Telefon
WhatsApp
Mustazaflar Cemiyeti'nden Kerbela etkinliğine davet

Muharrem ayının 10'uncu günü olan Aşura Günü münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti tarafından pazartesi günü saat 20.30'da Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi 15 Temmuz Şehitler Parkında "Zulmün Karşısında Durma ve Ehl-i Beyt'in İzinden Gitme" temasıyla etkinlik düzenlenecek.

Diyarbakır'ın yanı sıra temsilciliklerinin bulunduğu birçok il ve ilçede programlar düzenleyeceklerini belirten Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Murat Aslan, gerçekleştirilecek etkinliğin amacı hakkında bilgi verdi.

Muharrem ayının 10'u yani miladi takvime göre 8 ağustos pazartesinin Aşura günü olduğunu hatırlatan Aslan, "Mustazaflar Cemiyeti olarak temsilciliklerimizin bulunduğu bazı illerimiz de de bu tarz etkinliklerimiz olacaktır. Kimi yerlerde açık alan kimi yerlerde ise salon etkinliği şeklinde bugünü idrak edeceğiz. Programımızın başlığı zulmün karşısında durma ve ehli beytin izinden gitme. Yani burada Kerbela olayını anlamak adına yaptığımız bir programdır." ifadelerini kullandı.

"Kerbela olayı, bizlere zulmün karşısında dik durma konusunda yol göstermiştir"

Bilindiği üzere Muharrem ayının 10'uncu gününde birçok önemli olay gerçekleştiğini ve bu olaylar içerisinde en önemlilerinden birinin Kerbela hadisesi olduğunu söyleyen Aslan, "Hazreti Hüseyin Radiyallahu Anh ve ehli beytinin destansı direnişi, zalimin karşısında dik duruşu ve zulme rıza göstermeyişi şeklinde tarihi bir olay gerçekleşmiştir. Burada Hazreti Hüseyin ve ehli beytini çok iyi anlamak zorundayız. Neticede asırlar önce gerçekleşen bu olay bizlere bazı hususlarda yol göstermiştir. Özellikle almamız gereken derslerden bir tanesi o direnişin, zalimin ve zulmün karşısında dik durmanın simgesi haline gelmesidir. Vuku bulan bu olayda hakkın taraftarı olan Hazreti Hüseyin ve yarenleri sayıca çok az, zayıf ve güçsüz durumda olmalarına rağmen ölümü göze alarak çoluk çocuğuyla beraber zalimin karşısında hakkı haykırabilmiştir." dedi.

Aradan geçen zaman dilimi içerisinde bu destansı direnişi örnek alan birçok muvahhit yetiştiğine vurgu yapan Aslan şunları söyledi:

Tarihe baktığımızda Üstad Bediüzzaman'ın zalime ve zulme rıza göstermeyişi, birçok yerde tek başına olmasına rağmen ayakta kalabilmesi Hazreti Hüseyin'in mirasını kavradığının işaretidir. Hakeza Şeyh Said Efendinin kıyamı da buna benzer bir olaydır. Günümüzde Filistin'in israile karşı izzetli ve onurlu bir şekilde direnişi de bunun bir örneğidir. Yine Mısır'da cunta rejimine karşı İhvan'ın dik duruşu önümüze çıkıyor.

"Mazlum ve mustazaflar Hazreti Hüseyin'in kıyamını örnek alarak ayakta durmak zorunda"

Kerbela olayında Hazreti Hüseyin'in ve ehli beytinin şehadetinin, yapılan bu büyük fedakârlık ve azmin örnek teşkil ettiğinin altını çizen Aslan, "Hazreti Hüseyin'in şehadet aşkı, ölüme yürüyüşü, geriye bakmadan mal-mülk ve dünyevi hiçbir şeyin hesabını yapmadan sadece Allah için Hakkı ayakta tutma adına tüm ailesiyle beraber zulmün karşısında durma İslam ümmetine bir çığır açmış, örneklik teşkil etmiştir. Bizler Mustazaflar Cemiyeti olarak bu ruhu, aşkı ve enerjiyi daima yaşayacağız ve yaşatılması içinde elimizden geleni göstereceğiz." şeklinde konuştu.

Birçok İslam toprağında zalimler olduğu gibi zulümlerinde halen icra edildiğini sözlerine ekleyen Aslan, oradaki o mazlum ve mustazaflar Hazreti Hüseyin'in kıyamını ve ehli beytin dik duruşunu örnek alarak ayakta durmak zorunda olduğunu söyledi.

Aslan, "İslam'ın galibiyete ve mağlubiyete getirdiği anlam çok farklıdır. Hak dava uğruna hakkın yanında ve zulmün karşısında olunduğu müddetçe şehid olmak, yaralanmak, sürgün edilmek galibiyetin işaretidir. Bu münasebetle Diyarbakır 15 Temmuz Şehitler Parkında Pazartesi günü saat 20.30'da bu direnişin, kıyamın ve ruhun anlaşılabilmesi ve tekrar idrak edilebilmesi adına bir etkinlik düzenliyoruz. Diyarbakırlılardan talebimiz; herkesin aile, komşu, eş-dost, akrabasıyla bu etkinliğe iştirak etmesidir." dedi. (İLKHA)

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

eczane

Reklam

Yazarlarımız

Bismil Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği